CASE - Få mer tid til innovasjon og omstilling

Utdrag fra boken 'Working smart in the AI-era' (Fremtidsrettet ledelse)

Lyst på mer tid til innovasjon og omstilling

Tenk om dere kunne ha mer tid til innovasjon, at dere tok bedre beslutninger, og at kolleger blir mer engasjerte. Hadde ikke det vært topp? Det kan dere bruke til å forberede dere på disruptive tider og proaktivt forebygge utfordringer. 

Men, mange ledere er opptatte med brannslukking og operasjonelle aktiviteter - og er frustrerte over at de ikke har særlig tid til innovasjon. Om du kjenner deg igjen i dette så har jeg gode nyheter.

Ofte, finnes det mye bortgjemt og blokkert tid (og energi) som kan frigjøres.

Her er et inspirerende case fra Kongsberg Norspace som sparte de 50-70 arbeidstimer pr. måned - pluss at de profiterer fra tydeligere informasjon, bedre beslutninger, og økt engasjement kun fra ett ‘mindre’ endringsprosjekt:

CASE – "Hvordan får vi mer nyttige og motiverende statusmøter?"

BAKGRUNN: Christian Omholt, COO på Kongsberg Norspace, var deltaker i vårt kurs i endringsledelse Få folk med. Det bygger på prinsippet 'slow down to speed up' som betyr at du saktner farten og investerer tid i starten for å bygge et fundament, og deretter gjennomfører endringen systematisk. Det akselererer progresjonen fordi folk er med. Christian brukte en aktuell utfordring de hadde for å øve på det han lærte og gjennomføre endringen.

UTFORDRINGEN: Christian fortalte meg at “Våre prosjektstatusmøter er ikke lenger effektive, men omvendt så tar de mye tid og er forvirrende". I tillegg trengte de å frigjøre tid for å levere i tide og styrke konkurransevnen. Hvordan kunne de endre dette

HVA BLE GJORT?: Vi diskuterte nøye hvordan målsettingen skulle formuleres og ble enig om “Hvordan gjør vi våre statusmøter mer nyttige og motiverende?” Så ble han steg for steg lært opp i Slow Change management (er nøye beskrevet i boken 'Working smart in the AI era'*).

RESULTATENE: 

«Jeg har lært at det er spesielt nyttig å saktne farten å få en god start. Når fundamentet var lagt, blomstret mine kolleger og sluttresultatet ble strålende. Vi har spart 50-70 arbeidstimer for organisasjonen pr. måned. I tillegg profiterer vi fra tydeligere informasjonsflyt og bedre beslutninger. Verdien av det kan være vanskelige å anslå - men tallene kan være meget høye” – Christian Omholt, COO, Kongsberg Norspace 

Hvis du ønsker mer tid for innovasjon og omstilling, hvorfor ikke sette igang to-tre endringsprosjekter og frigjøre tid og energi? Sikre profesjonell gjennomføring ved å lære deg endringsledelse. 

PS. I disruptive, presserende tide kan workshops (fasiliterte av en ekstern person) være nødvendige for å raskt identifisere utfordringer, skape og raffinere idéer, og prioritere hvilke prosjekter som skal kjøres.

Hvis jeg kan være til hjelp er det bare å ta kontakt på [email protected] eller å ringe 47 25 22 64.

Hilsen,
Efwa

 *Update: 'Working smart in the AI-era' er nå publisert på Amazon og kommer på norsk på Hegnar Media 'Fremtidsrettet ledelse' den 27. mai. De praktiske strategiene i boken er høyaktuelle og verdifulle i disse Corona-tider hvor vi trenger å booste entreprenørskap, omstilling, og innovasjon.

Om PROSESSVEILEDNING, LEDERCOACHING & EFFEKTIV LEDERUTVIKLING

Gå til forsiden
Close

Book et uforpliktende møte med Efwa for å drøfte deres situasjon